Werkgroep

Whitepaper

De werkgroep heeft met het opleveren van het whitepaper haar werk afgerond.

CONTACTPERSOON

De werkgroep was verantwoordelijk voor het opstellen van het whitepaper van de Online Trust Coalitie in navolging van het verschenen Manifest.

In 2020 realiseerde deze werkgroep een whitepaper met oplossingsrichtingen en aanbevelingen – aan de OTC zelf. Het idee was dat de OTC breed genoeg is om zelf met de aanbevelingen aan de gang te kunnen, zodat de toon kan worden gezet in NL en naar de EU. Het whitepaper is in februari 2021 gepubliceerd.
De werkgroep heeft naast het schrijven van het whitepaper met stakeholders review sessies gehouden. De uitkomsten daarvan werden besproken, afgestemd en hierover werd advies uitgebracht naar de klankbordgroep. Het Whitepaper is vertaald, waarmee het beschikbaar is voor brede communicatie.

Betrokken partijen

Agentschap Telecom, Bureau ICT-Toetsing, CM.com, Corbion, Cyberveilig Nederland, ECP, Erasmus Universiteit, Exact, Mazars, Microsoft, NLdigital, Zeker-OnLine

DOWNLOADS EN LINKS
DEEL PAGINA MET
Share on linkedin
Share on twitter

Deelnemer worden van de Online Trust Coalitie?

Werk mee aan het vormgeven van methoden waarmee leveranciers van clouddiensten kunnen aantonen dat hun diensten betrouwbaar en veilig zijn en die het validatieproces van de afnemers ondersteunen.

Logo Oracle
Logo Gaia-X hub NL
Logo AWS
Logo Norea
Logo Duch data center association
Logo Microsoft
Logo Agentschap Telecom
Logo CIO platform
Logo zeker online
Logo NCSC