Terugblik: Verdiepende sessie over de impact van de NIS2 en het EUCS

De Online Trust Coalitie organiseerde in samenwerking met de Dutch Cloud Community op 17 februari 2022 een verdiepende sessie over de impact van de NIS2 en het EUCS.

De sessie werd georganiseerd om cloudleveranciers en gebruikers/klanten bewuster te maken van het secundaire effect rondom de NIS2 en het EUCS. Tom Vreeburg nam tijdens de sessie het woord om de tijdlijn te schetsen om ons op hoofdlijnen te laten zien hoe het huidige tijdschema eruit ziet.

Ruud Kerssens van het Agentschap Telecom nam het stokje over van Tom. Ruud vertelde meer over de inhoud van het schema, de structuren en de impact die dit heeft voor de keten.

Michiel Steltman was als derde aan het woord. Hij vertelde meer over het politieke speelveld met betrekking tot de NIS2 en het EUCS.

De gehele sessie is hier terug te zien.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van de verdiepende sessie, schroom dan niet om contact op te nemen met de Online Trust Coalitie: info@onlinetrustcoalitie.nl

Deel pagina met
Share on linkedin
Share on twitter

Deelnemer worden van de Online Trust Coalitie?

Werk mee aan het vormgeven van methoden waarmee leveranciers van clouddiensten kunnen aantonen dat hun diensten betrouwbaar en veilig zijn en die het validatieproces van de afnemers ondersteunen.

Logo CIO platform
Logo Agentschap Telecom
Logo Gaia-X hub NL
Logo Oracle
Logo Norea
Logo NCSC
Logo Microsoft
Logo AWS
Logo zeker online
Logo Duch data center association