De Online Trust Coalitie organiseert twee webinars

Clouddiensten zijn het fundament onder digitalisering en innovatie. Online Clouddiensten zijn nodig en noodzakelijk voor de zorg, voor data-delen, voor thuiswerken, voor een moderne digitale overheid, voor smart cities, smart industry en meer. En inmiddels staat vrijwel al onze data ergens in een Cloud. Het is dan ook essentieel om zekerheid te krijgen over de betrouwbaarheid van clouddiensten. Voor zowel afnemers als aanbieders van clouddiensten is die zekerheid nog niet altijd vanzelfsprekend.

Op maandag 8 en woensdag 10 november organiseert de Online Trust Coalitie twee verdiepende sessies op het thema betrouwbare en veilige clouddiensten.

  • Maandag 8 november 9:00 – 10:00 uur: Verdieping in betrouwbare en veilige clouddiensten voor afnemers en aanbieders

Onder leiding van Michiel Steltman (OTC) gaan Kees Verhoeven (oud Tweede Kamerlid), Peter Verkoulen (TNO) en Ludo Baauw (Intermax) met elkaar in gesprek over veiligheid en betrouwbaarheid in de cloud.

U kunt zich hier niet meer voor aanmelden.

  • Woensdag 10 november 09:00 – 10:30 uur: Online Trust Coalitie en de rol van de auditor

Tijdens deze sessie zullen Tom Vreeburg (OTC), Irene Vettewinkel (NOREA), Ruud Kerssens (Agentschap Telecom) en Kees Verhoeven (oud Tweede Kamerlid) met elkaar in gesprek gaan over veiligheid en betrouwbaarheid in de cloud. Er zal dieper in worden gegaan op de rol van de auditor en de maatschappelijke relevantie van dit beroep. Daarnaast wordt stilgestaan bij de Nederlandse en Europese ontwikkelingen.

U kunt zich hier aanmelden voor de sessie op 10 november.

Deel pagina met

Deelnemer worden van de Online Trust Coalitie?

Werk mee aan het vormgeven van methoden waarmee leveranciers van clouddiensten kunnen aantonen dat hun diensten betrouwbaar en veilig zijn en die het validatieproces van de afnemers ondersteunen.