Terugblik ECP Deelnemersspecial ‘Cyberweerbaarheid; wat je moet weten, wat je moet doen’

Donderdag 30 mei organiseerde ECP in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Online Trust Coalitie de ECP Deelnemersspecial ‘Cyberweerbaarheid; wat je moet weten, wat je moet doen’.

Met het afpellen van de mondiale, Europese en nationale schil kwamen we bij de kern, namelijk de praktijk van bedrijven en overheidsinstanties die het in de praktijk moeten toepassen. 

De Online Trust Coalitie lanceerde deze middag een wetgevingsoverzicht.
Tom Vreeburg, lid van het Kernteam van de Online Trust Coalitie overhandigde het wetgevingsoverzicht dat ICTRecht in opdracht van de OTC heeft ontwikkeld aan Roman Volf, die vanuit het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat mede aan de wieg heeft gestaan van de OTC. Het overzicht gaat in op 19 Europese wetten, die grote impact hebben op het digitale domein. Het biedt de stand van zaken, het soort wet, de doelgroep, de impact, het toezicht en geeft raakvlakken aan met andere reguleringen. De komende tijd zal de OTC met ICTRecht maandelijks het overzicht bijwerken, vanwege de snelle ontwikkelingen. 

Roman benadrukte hoe welkom zo’n overzicht is, voor het ministerie en voor alle partijen die zich voor willen bereiden op de komst van de wetten of anderen daarbij adviseren. 

Een uitgebreid verslag van deze bijeenkomst vindt u hier.

Deel pagina met

Deelnemer worden van de Online Trust Coalitie?

Werk mee aan het vormgeven van methoden waarmee leveranciers van clouddiensten kunnen aantonen dat hun diensten betrouwbaar en veilig zijn en die het validatieproces van de afnemers ondersteunen.