ECP Deelnemersspecial – Cyberweerbaarheid; wat je moet weten, wat je moet doen

Evenement informatie

Datum:

donderdag, 30 mei

Van:

14:00

Tot:

17:30

Spreker:

Locatie:

Nieuwspoort, Den Haag

Op donderdag 30 mei organiseert ECP in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat  de deelnemersspecial ‘Cyberweerbaarheid; wat je moet weten, wat je moet doen’ in Nieuwspoort in Den Haag.

Thematiek

In een steeds digitalere wereld is cyberweerbaarheid van cruciaal belang. Digitalisering heeft de geopolitieke machtsverhoudingenverhoudingen ingrijpend veranderd en dit zorgt onder meer voor uitdagingen op het gebied van de bescherming en betrouwbaarheid voor essentiële systemen, die stuk voor stuk verbonden zijn met het internet.

Om onze nationale digitale infrastructuur te beschermen heeft het kabinet een nieuwe cybersecuritystrategie gepresenteerd. Deze strategie omvat maatregelen om de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten, uitgaande van intensieve samenwerking op internationaal niveau. Op Europees niveau is er een omvangrijk EU-pakket met allerlei wetten om digitale technologie in goede banen te leiden. Hoe nuttig en noodzakelijk deze regulations ook zijn, bedrijven en overheden staan voor een flinke opgave om hieraan te gaan voldoen.

De Online Trust Coalitie heeft de afgelopen maanden, samen met ICTRecht, gewerkt aan een overzicht van de belangrijkste EU-wetten. Dit overzicht laat zien dat sprake is van een complex geheel dat serieuze eisen stelt aan organisaties en hun bestuurders.

De uitvoering en naleving van deze wetgeving kan niet langer alleen aan de IT-afdeling overgelaten. Bestuurdersmoeten verantwoordelijkheid gaan nemen zoals ze ook doen op het gebied van financiën en duurzaamheid. In deze deelnemersspecial bieden we u daarom een handelingsperspectief gericht op de komende EU-wetgeving.

Het programma en de sprekers maken wij binnenkort bekend. Noteer de datum alvast in uw agenda en meld u aan via onderstaande button!

Aanmelden

Interesse in deze bijeenkomst? Meld u aan via onderstaande link of op de Nieuwspoort website.

AANMELDEN

Deel pagina met

Deelnemer worden van de Online Trust Coalitie?

Werk mee aan het vormgeven van methoden waarmee leveranciers van clouddiensten kunnen aantonen dat hun diensten betrouwbaar en veilig zijn en die het validatieproces van de afnemers ondersteunen.

DRAAGT BIJ AAN DE ACTIEPUNTEN: