Save the Date ‘Digitale weerbaarheid: bestuurder in control’

Graag nodigen wij u uit voor een boeiende bijeenkomst met als thema “Digitale weerbaarheid: de bestuurder in control”. Onder begeleiding van Kees Verhoeven zullen onder andere Irene Vettewinkel-Raymakers (voorzitter van NOREA) & Angeline van Dijk (Inspecteur-Generaal RDI) u bijpraten tijdens deze sessie.

U bent op woensdag 1 november om 16:00 welkom op het kantoor van VNO-NCW (Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag) om aan deze bijeenkomst deel te nemen. De bijeenkomst zal om 17:30 worden afgesloten met een netwerkborrel.


Waarom deze bijeenkomst?
De digitale weerbaarheid van uw organisatie wordt steeds meer de verantwoordelijkheid van de bestuurder en commissaris. Hoe zorgt u ervoor dat u in control bent over een onderwerp dat voorheen wellicht niet direct bij uw dagelijks bestuur hoorde? Deze bijeenkomst richt zich dan ook op deze steeds groter wordende verantwoordelijkheid. Wat komt er allemaal op u af? Wat wordt de impact van komende Europese wetgeving, zoals de NIS2, DORA en de Cyber Resilience Act, die de aansprakelijkheden van bestuurders verder vergroten. Ook in de recente update van de Corporate Governance Code heeft digitale weerbaarheid en de rol van de bestuurder en commissaris een belangrijke plaats heeft gekregen.


Wat willen we bespreken met u?
We gaan in deze sessie in op de praktische implicaties van de ontwikkelingen voor uw werk, evenals de hiervoor benodigde kennis en vaardigheden. De rode draad uit de regelgeving wordt belicht en we bespreken hoe u hiermee kunt omgaan. We bespreken graag gezamenlijk wat een bestuurder en andere betrokkenen in de organisatie, maar ook overheid, beroeps- en belangenverenigingen en kennisinstellingen kunnen doen zodat deze veranderingen goed worden voorbereid. Tijdens deze middag bieden we u daarnaast tools en handreikingen die u als bestuurder en andere betrokkenen in de organisatie kunnen ondersteunen bij het borgen van digitale weerbaarheid.

Reserveer alvast woensdagmiddag 1 november tussen 16:00 en 17:30 in uw agenda! U kunt zich hier aanmelden. Meer informatie volgt begin september.


We hopen u te mogen verwelkomen op deze waardevolle bijeenkomst! Heeft u vragen? Neem dan
contact op met Lisanne van Helten via info@onlinetrustcoalitie.nl


Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de RDI (Rijksinspectie Digitale Infrastructuur), het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, NOREA (Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors) en de Online Trust Coalitie.

Deel pagina met

Deelnemer worden van de Online Trust Coalitie?

Werk mee aan het vormgeven van methoden waarmee leveranciers van clouddiensten kunnen aantonen dat hun diensten betrouwbaar en veilig zijn en die het validatieproces van de afnemers ondersteunen.