Webinar: De impact van NIS2 op jouw organisatie – 5 oktober 2023

Onze digitale veiligheid is van cruciaal belang. Dat besef dringt steeds meer door in Europa en Nederland. Europa speelt daar op in met de invoering van de NIS2: een Europese richtlijn op het gebied van cybersecurity en de omgang met cyberincidenten. Duizenden organisaties in Nederland zullen eind 2024 aan de wetgeving die voortkomt uit deze richtlijn moeten voldoen. Het Digital Trust Center (DTC) heeft als doel om deze organisaties zo goed mogelijk voor te bereiden op de invoering van deze wetgeving.

Dat doet het DTC onder meer door een webinar voor alle ondernemers van Nederland te organiseren op 5 oktober 2023. Het webinar is een gezamenlijk initiatief van Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het DTC. Michel Verhagen, manager van het DTC, ziet het webinar als een eerste stap in de bewustwording van ondernemers dat de nieuwe wetgeving er aan komt.

“Veel organisaties willen weten of de nieuwe wetgeving voor hen relevant is en wat dit in de praktijk gaat betekenen. Hoewel nog lang niet alles bekend is over deze wet, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. En we gaan tijdens het webinar in op de maatregelen die je nu al kunt nemen om je organisatie digitaal veiliger te maken.”

Verschillende experts komen in het webinar aan het woord en gaan in op vragen als: Wat betekent de NIS2 voor jouw organisatie? Hoe zit de doorvertaling van de NIS2 naar Nederlandse wetgeving in elkaar? Hoe kan jouw organisatie nu al haar digitale weerbaarheid verder versterken en anticiperen op wat de NIS2 gaat verplichten?

Tijdens dit webinar krijg je een actueel beeld van de belangrijkste thema’s uit de NIS2-richtlijn die van invloed zijn op je organisatie. Je krijgt meer informatie over de context en totstandkoming van de richtlijn. Ook worden in het webinar een aantal thema’s, waaronder de zorgplicht, meldplicht, registratie en toezicht behandeld.

Aanmelden NIS2-webinar

  • Wat: Webinar over de NIS2-richtlijn.
  • Waar: Gratis online te volgen vanaf elke browser na registratie via deze link.
  • Voor wie: Deel de link met collega’s, mede-ondernemers en andere geïnteresseerden.
  • Wanneer: Donderdag 5 oktober van 15.00 tot 16.15.
Deel pagina met

Deelnemer worden van de Online Trust Coalitie?

Werk mee aan het vormgeven van methoden waarmee leveranciers van clouddiensten kunnen aantonen dat hun diensten betrouwbaar en veilig zijn en die het validatieproces van de afnemers ondersteunen.