De Online Trust Coalitie op het Security Congres

Op 6 oktober spraken Michiel Steltman van de OTC en Jan Matto van Mazars op het Security congres van PvIB, Norea en ISACA voor enkele honderden bezoekers over de nieuwe IT audit verklaring.

Steltman en Matto schetsten de achtergrond en de redenen van het Norea initiatief: de groeiende behoefte van een verscheidenheid van stakeholders, aan zekerheid over digitale diensten. De gebruikelijke instrumenten: wetten en toezicht of product-achtige certificeringen, blijken ontoereikend te zijn. Er is, ondanks de al aanwezige wet- en regelgeving, nog steeds veel onzekerheid over de digitale weerbaarheid van digitale diensten zoals de cloud. Doen providers wel genoeg? En doen ze de juiste dingen? De behoefte aan onafhankelijke beoordelingen is groot. En ook is het noodzakelijk voor het brede bedrijfsleven om zich te verantwoorden over de beheersing van alle IT-processen naar aandeelhouders, commissarissen, banken, verzekeraars en de overheid.

De presentatie van Michiel Steltman en Jan Matto is hier terug te vinden.

Deel pagina met

Deelnemer worden van de Online Trust Coalitie?

Werk mee aan het vormgeven van methoden waarmee leveranciers van clouddiensten kunnen aantonen dat hun diensten betrouwbaar en veilig zijn en die het validatieproces van de afnemers ondersteunen.